Program Eurochambres PARTNERS - program podrške komorama Zapadnog Balkana, u kome je Regionalna privredna komora Niš učestvovala sa projektom Teodora - Nova inicijativa za podršku ženskom preduzetništvu zvanično je okončan svečanom konferencijom u Briselu 20. decembra 2005. god. na kome su predstavljeni rezultati 15 zajedničkih projekata komora Zapadnog Balkana i komora Evropske unije.

Opširnije...

RPK Niš, 22.12.2005. god.

Održan trening "Uvod u sistem kvaliteta" u organizaciji Centra

U organizaciji Centra za žensko preduzetništvo RPK Niš, u četvrtak 22.12.2005. god, održan je poslednji od tri planirana treninga u ciklusu treninga za decembar 2005, za preduzetnice niškog regiona.

Ovde možete preuzeti trening u celosti. Dokument je veličine oko 180 KB, najbolje je da ga prvo snimite u Vaš računar. Desnim klikom ovde, izaberete opciju "Save Target As" i nakon snimanja ga otvorite. Dokument je u pdf formatu, potreban Vam je Adobe Acrobat Reader koji možete besplatno preuzeti na ovoj adresi.

U zavisnosti od interesovanja za pojedine teme obrađene na ovom treningu, Centar će organizovati i specifične i uže profilisane treninge i informativne seminare na ovu temu.

RPK Niš, 15.12.2005. god.

Održan trening "Uvod u elektronsko poslovanje" u organizaciji Centra

U organizaciji Centra za žensko preduzetništvo RPK Niš, u četvrtak 15.12.2005. god, održan je drugi od tri planirana treninga u ciklusu treninga za decembar 2005, za preduzetnice niškog
regiona.

Ovde možete preuzeti trening u celosti. Dokument je veličine oko 1.5 MB, najbolje je da ga prvo snimite u Vaš računar. Desnim klikom na sliku dokumenta, izaberete opciju "Save Target As" i nakon snimanja ga otvorite.
Dokument je u pdf formatu, potreban Vam je Adobe Acrobat Reader koji možete besplatno preuzeti na ovoj adresi.

U zavisnosti od interesovanja za pojedine teme obrađene na ovom treningu, Centar će organizovati i specifične i uže profilisane treninge i informativne seminare na ovu temu (e-banking, poslovanje na Internetu za pojedinca, Korišćenje Interneta u poslovne svrhe, Internet bonton, Internet marketing itd...)

Svaka Vaša sugestija nam je dobrodošla, te ukoliko imate ideje, pitanja komentare za ovu vrstu treninga, molimo Vas da nas o tome obavestite na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izvor: Narodne novine

Narodne novine od 10.-11.decembra 2005. god. donose članak pod naslovom "Nacionalni plan o ženama" u kome ministar za rad, zapošljvanje i socijalnu politiku, Slobodan Lalović govori o izradi nacionalnog plana za jačanje položaja žena u Srbiji, koji bi trebalo da bude završen sledeće godine. Ministar Lalović je i predsednik Saveta za ravnopravnost polova Republike Srbije.

Pročitajte ceo članak.

U organizaciji Centra za žensko preduzetništvo Regionalne privredne komore Niš održan je prvi trening iz ciklusa treninga za decembar 2005. godine. Start-up trening na temu "Kako otpočeti sopstveni posao" naišao je na veliko interesovanje potencijalnih preduzetnica. Centar će u januaru 2006. god. organizovati dodatne treninge iz start up programa na temu finansiranja poslovanja, biznis plana, itd. Informišite se o novim kursevima na našoj web strani.

Ovde možete preuzeti trening u celosti. Dokument je veličine oko 300 KB, najbolje je da ga prvo snimite u Vaš računar. Desnim klikom na sliku dokumenta, izaberete opciju "Save Target As" i nakon snimanja ga otvorite.
Dokument je u pdf formatu, potreban Vam je Adobe Acrobat Reader koji možete besplatno preuzeti na ovoj adresi.

Narodne novine 06.12.2005. god donose članak o modelima Snežane Radosavljević iz Niša i Miodraga Anđelkovića iz Vranja koji su oduševili Austrijance na modnoj reviji održanoj u Salzburgu. Revija je naišla na izuzetan odziv i posebne reči pohvale i oduševljenja konzula Zorana Jeremića i gradonačelnika Salzburga, koji su predložili da se uskoro organizuje mini-etno sajam u tom gradu.

Preuzmite članak iz Narodnih novina.

Izvor: Glas javnosti

Evropska Unija finansira Akademiju ženskog preduzetništva

KIKINDA - Regionalni fond društveno-ekonomskog razvoja, koji finansira EU a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju, odobrio je implementaciju projekta Regionalne privredne komore Kikinda - Akademija ženskog preduzetništva. Tako se nakon niške, ovdašnja regionalna privredna komora uključila u ovaj zanimljiv projekat, čiji je cilj povećanje broja žena preduzetnika.

Akademija će tokom narednih 12 meseci osposobiti i podržati sto žena iz šest opština Severnobanatskog okruga za pokretanje i uspešno vođenje vlastitog biznisa - saopštila je projekt menadžer Jana Radaković i dodala da nameravaju da pomognu, pre svega, duže vreme nezaposlenim ženama i onima koje prvi put traže posao. Da je ovakav projekat zaista potreban, dokazuje to što u Severnobanatskom okrugu oko 10.000 žena nema posao. Najviše nezaposlenih žena obuhvata starosno doba između 25 i 40 godina - ukazala je predstavnica organizacije Centar za podršku ženama iz Kikinde Marija Srdić.

U ime Asocijacije poslovnih žena iz Novog Sada, takođe partnera u ovom projektu, dr Slobodanka Markov ukazala je da će program obuhvatiti predavanja i praktičan rad u radionicama: viziju biznisa, marketing biznisa, viziju finansiranja, pravne aspekte i pisanje biznisa. Za obuku budućih polaznica Akademije ženskog preduzetništva biće zaduženi treneri, uspešne poslovne žene i eksperti. U okviru Akademije biće sačinjena Dugoročna strategija za razvoj ženskog preduzetništva u Severnobanatskom okrugu. Ukupna vrednost projekta iznosi 119.939 evra.

Nedostaje im samopouzdanje

Žene u Srbiji imaju najčešće legalne biznise i one poštuju zakonske propise. Problem je što najveći broj žena nema dovoljno samopouzdanja. Istraživanja govore da su suočene sa strahom od neizvesnosti. Učićemo ih da racionalno pristupe poslu i ne idu logikom: idem u biznis pa šta bude - rekla je dr Markov.

Jednake samo na izborima

Narodne novine donose članak 14. novembra 2005.god. o seminaru na temu "Socijalni dijalog i osnaživanje žena u sindikatima" koji su organizovali u Nišu Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost". Gospođa Slobodanka Branković, predsednik Sekcije žena Samostalnog sindikata i koordinator za pitanje žena za jugoistočnu Evropu govori o ravnopravnosti žena iz sindikalnog ugla. Preuzmite članak iz Narodnih novina.

Turistička revija YU Travel dodelila priznanje niškoj agenciji

"Mondorama" šampion turizma SCG

Narodne novine donose vest o tome da je turistička revija "YU travel" dodelila tradicionalno priznanje "Šampion turizma Srbije i Crne Gore" za 2005. godinu turističkoj agenciji "Mondorama" iz Niša, vlasnice i direktorke Milanke Novaković-Kitevski. Ovo priznanje dodeljuje se na osnovu ocene žirija novinara i čitalaca revije, kao i korisnika usluga u dosadašnjem periodu. Pogledajte ceo članak iz Narodnih novina.

Web prezentacija turističke agencije mondorama je na adresi http://www.mondorama-nis.co.yu

Dragana Ristić, vlasnik firme "Farma-promet" iz Niša

Mašta o proizvodnji, bavi se prometom

Politika, dana 01.novembra 2005. god. u specijalnom izdanju Ekonometar donosi intervju sa gospođom Draganom Ristić, vlasnikom firme "Farma-promet" iz Niša. Gospođa Ristić u intervjuu govori o tome zašto je zubarsku stolicu morala da zameni kozmetičkim preparatima, o svom iskustvu žene preduzetnice u Nišu i o ženskoj mrezi i Centru za žensko preduzetništvo RPK Niš. Pogledajte članak iz Politike i pročitajte ga u celosti.

Strana 1 od 2

NOWESES

Regionalna privredna komora Niš

Naši podaci

Centar za žensko preduzetništvo TEODORA

Regionalna privredna komora Niš

Dobrička 2, 18000 Niš, Srbija

Tel: 018/510-999, lokal 228

E-mail: teodora@rpknis.rs

NOWESES

Regionalna privredna komora Niš

Početna strana

 

 

Go to top